Khyczyny su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Khyczyny su sūriu

Chychiny yra nacionalinis karačajų-balkarų patiekalas. Tai apvalios plokščios duonos, pateptos aliejumi ir perpjautos į keturias dalis. Balkanų chychin yra ploni ir kepami sausi keptuvėje, o Karačajų chychin yra storesni ir gali būti kepami tiesiai aliejuje. Šis receptas yra kažkas tarpinio: kychin yra storesni, bet juos kepėme sausoje keptuvėje. Ir pasirinkome klasikinį įdarą - sūrį ir bulves.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Khyczyny su sūriu Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite išrūgas, vandenį, druską, sodą ir suberkite miltus. Užminkykite minkštą tešlą. Minkykite tešlą ant stalo, kad ji taptų elastingesnė ir nebeliptų prie rankų.

Žingsnis 2

Khyczyny su sūriu Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite tarka. Sutrinkite bulves ir sūrį, šiek tiek pasūdykite.

Žingsnis 3

Khyczyny su sūriu Žingsnis 3
Padaryti khychiny. Padalykite tešlą į 12 4-5 cm skersmens rutuliukų. Kiekvieną jų iškočiokite. Įdarą padalykite į tiek pat gabalėlių. Jį dėkite į kiekvieno plokštainio vidurį. Tešlos kraštus ant įdaro užriškite ir užspauskite. Iš rutuliuko suformuokite plokštainį. Švelniai iškočiokite jį kočėlu iki 3-5 mm storio.

Žingsnis 4

Khyczyny su sūriu Žingsnis 4
Apkepkite plokštainį. Ant įkaitintos sausos keptuvės dėkite po vieną kičiną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol plokštainis paruduos. Tada apverskite ant kitos pusės ir kepkite dar 1-2 minutes. Jei kepinys pradeda pūstis, pradurkite jį kuo nors aštriu. Perkelkite paruoštą plokštainį į lėkštę. Taip pat iškepkite ir likusius kičinus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos