Publikavimo data: 2024-05-25
Khyczyny su sūriu
Chychiny yra nacionalinis karačajų-balkarų patiekalas. Tai apvalios plokščios duonos, pateptos aliejumi ir perpjautos į keturias dalis. Balkanų chychin yra ploni ir kepami sausi keptuvėje, o Karačajų chychin yra storesni ir gali būti kepami tiesiai aliejuje. Šis receptas yra kažkas tarpinio: kychin yra storesni, bet juos kepėme sausoje keptuvėje. Ir pasirinkome klasikinį įdarą - sūrį ir bulves.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite išrūgas, vandenį, druską, sodą ir suberkite miltus. Užminkykite minkštą tešlą. Minkykite tešlą ant stalo, kad ji taptų elastingesnė ir nebeliptų prie rankų.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite tarka. Sutrinkite bulves ir sūrį, šiek tiek pasūdykite.
Žingsnis 3
Padaryti khychiny. Padalykite tešlą į 12 4-5 cm skersmens rutuliukų. Kiekvieną jų iškočiokite. Įdarą padalykite į tiek pat gabalėlių. Jį dėkite į kiekvieno plokštainio vidurį. Tešlos kraštus ant įdaro užriškite ir užspauskite. Iš rutuliuko suformuokite plokštainį. Švelniai iškočiokite jį kočėlu iki 3-5 mm storio.
Žingsnis 4
Apkepkite plokštainį. Ant įkaitintos sausos keptuvės dėkite po vieną kičiną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol plokštainis paruduos. Tada apverskite ant kitos pusės ir kepkite dar 1-2 minutes. Jei kepinys pradeda pūstis, pradurkite jį kuo nors aštriu. Perkelkite paruoštą plokštainį į lėkštę. Taip pat iškepkite ir likusius kičinus.
Kategorijos