Khyczyny su žalumynais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Khyczyny su žalumynais

Chychin - tai nacionaliniai Kaukazo plokštainiai, kurie patiekiami stipriai aptepti sviestu. Jie yra gana sotūs. Didžiausias pasaulyje kičinas buvo iškeptas 2010 m. Kabardoje-Balkarijoje per vieną iš festivalių. Jo skersmuo siekė 3,3 metro. Kaukaze kičino receptai perduodami iš kartos į kartą, ir kiekviena šeimininkė turi savų gaminimo paslapčių. Klasikiniai kičinai verdami ant vandens su žolelių ir sūrio įdaru. Senovėje kičynai buvo kepami ant anglių, tačiau dabar jie kepami keptuvėje.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
224 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Khyczyny su žalumynais Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite matsoni, vandenį, sodą ir druską. Minkykite tešlą dalimis įberdami miltų - žiūrėkite, kad tešla būtų konsistencijos, ji neturi lipti prie rankų ir stalo. Atidėkite tešlą į šalį.

Žingsnis 2

Khyczyny su žalumynais Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, petražoles, kalendrą ir krapus susmulkinkite peiliu. Sumaišykite ingredientus. Tešlos ir įdaro kiekis turi būti maždaug vienodas.

Žingsnis 3

Khyczyny su žalumynais Žingsnis 3
Formuokite kiškius. Padalykite tešlą į mažus gabalėlius. Suformuokite rutuliukus ir iš jų išminkykite plokščius pyragėlius. Į kiekvieno jų vidurį dėkite įdaro ir tešlos kraštus užlenkite ratu. Suformuotą rutuliuką suplokite delnu ir tada iškočiokite kočėlu į 3-5 mm storio plokštainį. Kiekvieną jų subadykite šakute, kad kepdami kičinai neišsipūstų.

Žingsnis 4

Khyczyny su žalumynais Žingsnis 4
Iškepkite tortilijas. Įkaitinkite keptuvę be aliejaus. Kiekvieną khichin kepkite po 1,5-2 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 5

Khyczyny su žalumynais Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite krapus ir sudėkite juos į dubenį. Susmulkinkite česnaką spaudikliu ir sudėkite į žalumynus. Supilkite matzoni ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos