Publikavimo data: 2024-05-25
Khyczyny su žalumynais
Chychin - tai nacionaliniai Kaukazo plokštainiai, kurie patiekiami stipriai aptepti sviestu. Jie yra gana sotūs. Didžiausias pasaulyje kičinas buvo iškeptas 2010 m. Kabardoje-Balkarijoje per vieną iš festivalių. Jo skersmuo siekė 3,3 metro. Kaukaze kičino receptai perduodami iš kartos į kartą, ir kiekviena šeimininkė turi savų gaminimo paslapčių. Klasikiniai kičinai verdami ant vandens su žolelių ir sūrio įdaru. Senovėje kičynai buvo kepami ant anglių, tačiau dabar jie kepami keptuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite matsoni, vandenį, sodą ir druską. Minkykite tešlą dalimis įberdami miltų - žiūrėkite, kad tešla būtų konsistencijos, ji neturi lipti prie rankų ir stalo. Atidėkite tešlą į šalį.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, petražoles, kalendrą ir krapus susmulkinkite peiliu. Sumaišykite ingredientus. Tešlos ir įdaro kiekis turi būti maždaug vienodas.
Žingsnis 3
Formuokite kiškius. Padalykite tešlą į mažus gabalėlius. Suformuokite rutuliukus ir iš jų išminkykite plokščius pyragėlius. Į kiekvieno jų vidurį dėkite įdaro ir tešlos kraštus užlenkite ratu. Suformuotą rutuliuką suplokite delnu ir tada iškočiokite kočėlu į 3-5 mm storio plokštainį. Kiekvieną jų subadykite šakute, kad kepdami kičinai neišsipūstų.
Žingsnis 4
Iškepkite tortilijas. Įkaitinkite keptuvę be aliejaus. Kiekvieną khichin kepkite po 1,5-2 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite krapus ir sudėkite juos į dubenį. Susmulkinkite česnaką spaudikliu ir sudėkite į žalumynus. Supilkite matzoni ir išmaišykite.
Kategorijos