Publikavimo data: 2025-08-19
Kiaulienos dešrelės sluoksniuotos tešlos kepiniuose arba paršeliai po kailiu
Šio patiekalo šaknys siekia Vokietiją, dešrelių gimtinę. Tai labai lengvai paruošiamas patiekalas, ypač jei naudojama paruošta tešla. Dešrelių tešloje skonį žino ir mėgsta daugelis. Jų paruošimo variantų nėra daug, šį patiekalą galima paįvairinti tik įdedant sūrio ar įvairių padažų tešlai aptepti.
Žingsnis 1
Iškočiokite sluoksniuotą tešlą. Kad tešla nepriliptų prie darbinio paviršiaus, prieš tai ją pabarstykite kvietiniais miltais. Sluoksniuotą tešlą reikia padidinti pusantro karto. Per daug neišvyniokite, nes kepant tešla nepakils. Supjaustykite tešlą ilgomis juostelėmis ir padalykite jas į vienodus kvadratus.
Žingsnis 2
Kiekvieną kvadratą aptepkite kečupu. Jei norite, to daryti nereikia, nes ne visiems patinka šio padažo į kepinius dėti. Supjaustykite dešreles lygiomis dalimis ir sudėkite jas ant kiekvieno tešlos gabalėlio. Tešlos kraštus įstrižai užspauskite.
Žingsnis 3
Paruoštus "paršelius po antklode" perkelkite į kepimo skardą, išklotą kepimo pergamentu, aptepkite kiekvieną kiaušinio tryniu ir apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite šiek tiek įkaitintoje orkaitėje, kol taps auksinės spalvos. Jei įmanoma, apverskite juos, kad nesudegtų.
Kategorijos