Publikavimo data: 2024-03-29
Kiaušinių paplotėlis
Pyragėliai su kiaušiniu - puikus pusryčių pasirinkimas. Kad bandelės būtų minkštos ir oro, į receptą įeina kefyras. Jo riebumas turi būti ne mažesnis kaip 2,5 %. Kiaušinių galima dėti į tešlą, o galima naudoti atskirai. Tuomet miltinės bandelės atrodys kaip pitos duona. Tačiau iš kiaušinių paprasčiausiai paruošiamas keptas užkandis. Plokštainiams kepti keptuvėje su kiaušiniu prireiks ne daugiau kaip pusvalandžio. Tokius plokštainius galite patiekti vietoj duonos, suvynioję juos, kol karšti, į suktinukus. Arba valgykite juos kaip atskirą patiekalą.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Dubenyje sumaišykite kefyrą, saulėgrąžų aliejų, druską (ant peilio galiuko). Palaipsniui į mišinį suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Suformuokite pyragėlius. Padalykite tešlą į 2 dalis. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir kiekvieną tešlos porciją kočėlu iškočiokite į ploną paplotėlį.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę neįpildami aliejaus ir kepkite tortilijas ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos, maždaug po 1-2 minutes.
Žingsnis 4
Iškepkite kiaušinius. Perkelkite tortilijas į lėkštę, grąžinkite keptuvę ant ugnies, įpilkite augalinio aliejaus ir nemaišydami įmuškite vištų kiaušinius. Kiaušinius kepkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies po dangčiu.
Žingsnis 5
Kiaušinius iš keptuvės sudėkite ant tortilijų. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įberkite druskos ir žiupsnelį pipirų (juodųjų, kvapiųjų arba Kajeno pipirų).
Kategorijos