Publikavimo data: 2024-06-08
Kinų uogienė
Smulkius kiniškų obelų vaisius galima puikiai laikyti šaldytuve, tačiau norint juos paruošti ilgesniam laikui, geriau džiovinti, gaminti kompotą, virti uogienę ar džemą. Kiniškų obuolių uogienės recepto privalumas yra tas, kad šių obuolių nereikia pjaustyti, juos galima virti sveikus su uodegėlėmis. Kininių obuolių uogienė tampa gintarinio aukso spalvos, sirupas - skaidrus, o patys obuoliai taps stalo puošmena ir mėgstamu visos šeimos skanėstu.
Žingsnis 1
Išvirkite uogienei skirtą sirupą. Džemui skirtame puode sumaišykite vandenį ir cukrų. Mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies, sumažinkite ugnį ir virkite, kol cukrus ištirps, nepamiršdami maišyti. Šiek tiek atvėsinkite sirupą.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Į šiltą sirupą sudėkite iš anksto nuplautus ir perpjautus obuolius ir atsargiai išmaišykite. Puodą su sirupe esančiais obuoliais pastatykite ant silpnos ugnies, užvirinkite ir virkite 10 minučių. Tada nukelkite uogienę nuo ugnies ir palikite 3 valandoms, kad prisitrauktų. Praėjus šiam laikui, vėl pastatykite uogienę ant silpnos ugnies, užvirinkite ir virkite 10 minučių. Palikite obuolius 3 valandoms ir vėl pakartokite virimo procesą.
Žingsnis 3
Išsaugokite uogienę. Paruoštą karštą porceliano uogienę išpilstykite į sausus sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangteliais. Džemas turi atvėsti lėtai, todėl stiklainius suvyniokite į antklodę. Atvėsusią uogienę laikykite tamsioje vietoje kambario temperatūroje.
Kategorijos