Publikavimo data: 2025-08-20
Klasikinės kalmarų salotos
Salotos su kalmarais ir grybais grietinėje pagal šį klasikinį receptą būna puresnės ir švelnesnės. Kalmarai turi daug naudingų medžiagų, kurios lėtina senėjimą, gerina plaukų, nagų ir odos būklę, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir užkerta kelią širdies ir kraujagyslių ligoms. Jūros gėrybės yra labai svarbus mitybos elementas, nes jose yra aminorūgščių ir mineralų, kurių nėra kituose maisto produktuose.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Supjaustykite kalmarų skerdeną žiedais. Jei norite, grybus supjaustykite mažais gabalėliais. Atskirkite kiaušinių trynį nuo baltymo ir atskirai juos smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Atskirame dubenyje sumaišykite grybus su grietine. Į salotinę sudėkite pirmąjį kalmarų žiedų sluoksnį ir sumaišykite su grietine. Tada išdėliokite trynius, grybus grietinėje. Paskutiniu sluoksniu sudėkite baltymus ir ištepkite juos grietine.
Kategorijos