Klasikiniai mėlynių keksiukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Klasikiniai mėlynių keksiukai

Keksiukai turi dvi "tėvynes" - Didžiąją Britaniją ir JAV. Angliški keksiukai kepami iš mielinės tešlos, o amerikietiški keksiukai - iš sodos arba raugo. Ypač skanūs yra keksiukai, į kuriuos pridėta mėlynių. Dėl jos šis patiekalas tampa ir labai naudingas. Maistingiausia mėlynių dalimi laikoma jų žievelė, kurioje susitelkę antocianinai. Jie padeda išsaugoti jaunystę, grožį ir sveikatą.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
265 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
39 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.96/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Klasikiniai mėlynių keksiukai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Atskirame dubenyje sumaišykite šiltą pieną, kambario temperatūros sviestą ir kiaušinį. Išplakite mikseriu. Į antrąjį dubenį supilkite cukraus ir miltų mišinį ir vėl suplakite. Supilkite mėlynes ir atsargiai išmaišykite. Uogos turi likti sveikos.

Žingsnis 2

Klasikiniai mėlynių keksiukai Žingsnis 2
Iškepkite keksiukus. Keksiukų formeles ištepkite sviestu. Paskleiskite į jas tešlą. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos