Publikavimo data: 2025-08-16
Klasikiniai mėlynių keksiukai
Keksiukai turi dvi "tėvynes" - Didžiąją Britaniją ir JAV. Angliški keksiukai kepami iš mielinės tešlos, o amerikietiški keksiukai - iš sodos arba raugo. Ypač skanūs yra keksiukai, į kuriuos pridėta mėlynių. Dėl jos šis patiekalas tampa ir labai naudingas. Maistingiausia mėlynių dalimi laikoma jų žievelė, kurioje susitelkę antocianinai. Jie padeda išsaugoti jaunystę, grožį ir sveikatą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Atskirame dubenyje sumaišykite šiltą pieną, kambario temperatūros sviestą ir kiaušinį. Išplakite mikseriu. Į antrąjį dubenį supilkite cukraus ir miltų mišinį ir vėl suplakite. Supilkite mėlynes ir atsargiai išmaišykite. Uogos turi likti sveikos.
Žingsnis 2
Iškepkite keksiukus. Keksiukų formeles ištepkite sviestu. Paskleiskite į jas tešlą. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Kategorijos