Publikavimo data: 2024-05-25
Šokoladinis suflė su jūros druska
Jūros druska yra neįtikėtinai naudingas dalykas. Joje gausu svarbiausių mineralų, ji skatina medžiagų apykaitą ir apskritai labai padeda organizmui tinkamai funkcionuoti. Puiki žinia ta, kad jūros druskos galima dėti ir į desertus, pavyzdžiui, šokoladinius suflė. Juodasis šokoladas, kakava, druska ir kremas - šis skanėstas bus labai sodraus, bet subalansuoto skonio.
Žingsnis 1
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki kreminės konsistencijos, tada įmaišykite visus miltus.
Žingsnis 2
Pieną pašildykite, bet neužvirkite, ir supilkite į trynį.
Žingsnis 3
Išmaišykite ir grąžinkite sumaišytą mišinį į puodą. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Energingai maišydami virkite, kol mišinys sutirštės, 1-2 minutes.
Žingsnis 4
Į mišinį įmaišykite šokoladą ir kakavos miltelius. Nuimkite nuo ugnies ir uždenkite maistine plėvele.
Žingsnis 5
Kiaušinių baltymus su cukrumi ir druska plakite tol, kol susidarys purios, standžios viršūnės. Švelniai įmaišykite plaktus baltymus į šokolado pagrindą iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Šaukštu supilkite masę į paruoštas formeles iki 2/3 jų tūrio ir išlyginkite šaukštu. Dėkite suflė ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 7-10 minučių. Suflė bus paruoštas, kai paviršius pakils iki aukšto lygio ir bus visiškai apskrudęs, be skysto vidurio.
Kategorijos