Publikavimo data: 2024-06-16
Klasikiniai mėsos paplotėliai pitos duonoje
Mėsos pyragai - nuo vaikystės visiems pažįstamas patiekalas. Tokio skanėsto yra beveik visų pasaulio šalių virtuvėse. Rusiški beliašai, meksikietiškos empanados, indiškos samosos... Variantų kaleidoskopas yra didžiulis. Paprasčiausias mėsos pyragėlių variantas yra armėniški lavašo pyragėliai.
Žingsnis 1
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir suberkite jį į maltą mėsą. Įpilkite šiek tiek vandens ir pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Viską sumaišykite į vientisą faršą.
Žingsnis 2
Apvalią pitą perpjaukite per pusę. Ant vienos pusės dėkite mėsos įdarą ir uždenkite kita puse. Tą patį padarykite ir su likusia pita.
Žingsnis 3
Kiekvieno paplotėlio kraštus patepkite kiaušinio baltymu ir sandariai užspauskite. Kepkite visus paplotėlius įkaitintame augaliniame aliejuje, kol paruduos iš abiejų pusių. Paruošę sudėkite visus paplotėlius ant dar šiltos keptuvės, uždenkite dangčiu ir palikite šiek tiek pakepti ant mažos ugnies.
Kategorijos