Klasikiniai mėsos paplotėliai pitos duonoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Klasikiniai mėsos paplotėliai pitos duonoje

Mėsos pyragai - nuo vaikystės visiems pažįstamas patiekalas. Tokio skanėsto yra beveik visų pasaulio šalių virtuvėse. Rusiški beliašai, meksikietiškos empanados, indiškos samosos... Variantų kaleidoskopas yra didžiulis. Paprasčiausias mėsos pyragėlių variantas yra armėniški lavašo pyragėliai.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
264 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikiniai mėsos paplotėliai pitos duonoje Žingsnis 1
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir suberkite jį į maltą mėsą. Įpilkite šiek tiek vandens ir pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Viską sumaišykite į vientisą faršą.

Žingsnis 2

Klasikiniai mėsos paplotėliai pitos duonoje Žingsnis 2
Apvalią pitą perpjaukite per pusę. Ant vienos pusės dėkite mėsos įdarą ir uždenkite kita puse. Tą patį padarykite ir su likusia pita.

Žingsnis 3

Klasikiniai mėsos paplotėliai pitos duonoje Žingsnis 3
Kiekvieno paplotėlio kraštus patepkite kiaušinio baltymu ir sandariai užspauskite. Kepkite visus paplotėlius įkaitintame augaliniame aliejuje, kol paruduos iš abiejų pusių. Paruošę sudėkite visus paplotėlius ant dar šiltos keptuvės, uždenkite dangčiu ir palikite šiek tiek pakepti ant mažos ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos