Publikavimo data: 2024-10-15
Klasikinis Cezario padažas namuose
Cezario salotos yra labai populiarus patiekalas, turintis daugybę paruošimo variantų, o pagrindinį vaidmenį, be abejo, vaidina padažas, kuris lemia salotų skonį. Pabandykite pagal visas taisykles paruošti klasikinį padažą su kvapniu alyvuogių aliejumi, ir jūsų mėgstamos salotos atskleis savo skonį ir aromatą iki galo. Cezario padažas taps toks, kokio norite, įdėdami mažiausiai pastangų - tiesiog naudokite visus klasikinio recepto ingredientus: ančiuvius, parmezano sūrį ir Vorčesterio padažą. Jį galima laikyti šaldytuve kelias dienas, jis nepraras savo skonio ir aštrumo.
Žingsnis 1
Supilkite kiaušinius į maišytuvo puodelį ir plakite, kol šiek tiek suputos. Toliau plakite ir plona srovele supilkite alyvuogių aliejų. Neplakite per ilgai, kad nesusidarytų majonezas! Šiame etape padažo pagrindas turi būti skystas.
Žingsnis 2
Dabar pagardinkite padažą - į stiklinę sudėkite ančiuvių filė, česnako skiltelę, šiek tiek druskos, Vusterio padažą ir citrinos sultis. Kruopščiai sumaišykite trintuvu iki vientisos masės. Nesijaudinkite, jei padažas vis dar gana skystas.
Žingsnis 3
Dabar padarykite ją tokią tirštą, kokią tik norite - tai daroma su tarkuotu parmezanu. Įdėkite maždaug pusę sūrio ir dar kartą suplakite mikseriu. Pažiūrėkite, ar padažas pakankamai tirštas - jei reikia, įberkite dar parmezano, kad būtų norimos konsistencijos.
Kategorijos