Klasikinis filo receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Klasikinis filo receptas

Filo yra plona tešla, naudojama graikų, turkų ir bulgarų virtuvėje. Išskirtinis tešlos bruožas yra jos storis, prilygstantis popieriaus storiui. Filo tešlą galima naudoti desertams, mėsos ar žuvies patiekalams, taip pat pyragams gaminti. Klasikinis filo receptas yra nesudėtingas tešlos paruošimo variantas, kurio pagrindą sudaro miltai ir vanduo. Filo gaunasi labai švelnus ir puikiai tinka įvairiems patiekalams gaminti.
Gaminimo laikas
115 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
185 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.23/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis filo receptas Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Supilkite vandenį į gilų dubenį. Į tą patį dubenį įpilkite druskos ir acto. Įmuškite kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų, tada sudėkite trynius į skystą mišinį ir išmaišykite. Miltus suberkite ant darbo paviršiaus ir padarykite juose nedidelį įdubimą. Tada palaipsniui supilkite kiaušinių mišinį į miltus, įpilkite augalinio aliejaus ir užminkykite tešlą. Paskui tešlą minkykite 40-50 kartų trenkdami ją į stalą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite 1 valandą kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Klasikinis filo receptas Žingsnis 2
Paruoškite filo. Pabarstykite darbo paviršių miltais. Tešlą iškočiokite į dešrelę ir supjaustykite į 12 dalių. Ant stalo padėkite 1 pergamentinio popieriaus lapą. Kiekvieną tešlos gabalėlį plonai iškočiokite ir kelis kartus ištieskite rankomis. Paruoštą tešlą dėkite ant pergamentinio popieriaus ir peiliu apipjaukite kraštus. Ant viršaus uždėkite kitą pergamento lakštą ir pakartokite su visa tešla. Kai filo tešla bus paruošta, suvyniokite ją.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos