Publikavimo data: 2024-06-13
Klasikinis ledų receptas
Pirmųjų prancūzų išrastų ledų skonis nė iš tolo nepriminė šiuolaikinių ledų. Jie buvo pagardinti cukruotais vaisiais su vyšnių užpilu. Sovietiniai grietininiai ledai šiandien laikomi klasikiniais plombyro ledais. SSRS plombir receptūrą griežtai reglamentuoja GOST. Sudedamųjų dalių skaičius gali skirtis, tačiau sudėtis išlieka nepakitusi. Tikrąjį plombirą galite pasigaminti namuose - procesas nesudėtingas ir gana greitas.
Žingsnis 1
Paruoškite kremo mišinį. Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Pieną pašildykite, bet neužvirkite. Tada iš karto supilkite pieną į trynius ir greitai išmaišykite. Supilkite mišinį į atskirą puodą, pastatykite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami virkite 4-5 minutes, kol masė taps vientisa. Supilkite druską, vaniliną ir cukraus pudrą. Nuimkite nuo ugnies ir dėkite į šaltą vandenį, kad atvėstų.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Pradėkite plakti grietinėlę lėtai, palaipsniui didindami greitį. Plakite, kol grietinėlė taps tiršta.
Žingsnis 3
Paruoškite klasikinius ledus. Sumaišykite kremo mišinį su grietinėle. Supilkite į popierinius puodelius ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Kategorijos