Publikavimo data: 2025-08-18
Klasikinis Olivier su agurkais
Olivier yra pagrindinės visų NVS šalių šventinių pobūvių salotos. Salotų istoriją gaubia daugybė paslapčių ir mįslių. Olivjė salotų kūrėju laikomas prancūzas Lucienas Olivjė. Šefas turėjo restoraną Maskvoje, o šios salotos buvo jo vizitinė kortelė. Daugelis bandė pavogti originalių salotų receptą, tačiau Lucienas jį laikė griežčiausioje paslaptyje. Todėl tikrojo Olivjė receptas laikomas prarastu. Pasaulyje yra daug salotų variantų, panagrinėkime klasikines "tarybines" salotas.
Žingsnis 1
Bulves virkite neluptas 25 minutes. Kiaušinius išvirkite kietai, nelupdami jų. Virtas bulves ir kiaušinius supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Dešrą taip pat supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Agurkus supjaustykite mažesniais kubeliais. Susmulkinkite svogūną ir krapus.
Žingsnis 2
Susmulkintus ingredientus sudėkite į dubenį giliu dugnu. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus majonezo, pagal skonį įberkite druskos ir maltų pipirų. Kruopščiai maišykite 1-2 minutes, kad majonezas tolygiai susimaišytų. Palikite vienai valandai mirkti šaldytuve.
Kategorijos