Publikavimo data: 2024-06-15
Klasikinis svarainių uogienės receptas
Net ir prinokę svarainiai yra gana kieti ir rūgštūs, todėl populiariausias jų paruošimo būdas - uogienė. Verdant svarainių skilteles cukruje, jos tampa minkštesnės ir saldesnės, tačiau išlaiko savo formą. Klasikiniame svarainių uogienės recepte yra minimalus ingredientų kiekis, tačiau malonų skonį jai galite suteikti įmaišę šiek tiek citrinų gaivaus skonio kardamono. Cidonijų uogienė išverda gana greitai, tačiau gali lengvai pridegti, todėl svarbu ją dažnai maišyti.
Žingsnis 1
Išvirkite svarainius. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite supjaustytus svarainius, supilkite citrinos sultis. Išmaišykite, pastatykite keptuvę ant stiprios ugnies ir dažnai maišydami užvirinkite. Tada supilkite cukrų, suberkite kardamoną, išmaišykite ir virkite svarainių uogienę, kol sutirštės, dažnai maišydami ir nugriebdami putas.
Žingsnis 2
Išsaugokite uogienę. Sutirštėjusią svarainių uogienę supilkite į sausus sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite švariais, sausais dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite storu rankšluosčiu arba antklode ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos