Klasikinis vinaigrette padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Klasikinis vinaigrette padažas

Vinaigrette padažas neturi nieko bendra su garsiosiomis burokėlių salotomis. Tai vienas iš pagrindinių prancūziškų padažų, originale vadinamas "vinaigrette", o tai reiškia vyno actą. Jis tradiciškai patiekiamas su salotomis, šaltaisiais užkandžiais, žuvimi. Tiesą sakant, tinka ir rusiškas vinaigretas. Jis ruošiamas labai paprastai. Patiekti vinaigrette padažą reikia iš karto po gaminimo. Tokio padažo negalima laikyti, nes skonis bus sugadintas.
Gaminimo laikas
5 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
522 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
57 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis vinaigrette padažas Žingsnis 1
Paruoškite acto emulsiją. Lėtai supilkite alyvuogių aliejų į vyno actą nuolat plakdami.

Žingsnis 2

Klasikinis vinaigrette padažas Žingsnis 2
Paruoškite vinaigrette padažą. Į acto mišinį įmaišykite garstyčių, pipirų, druskos, svogūnų laiškų. Išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos