Publikavimo data: 2024-06-13
Klasikinis vinaigrette padažas
Vinaigrette padažas neturi nieko bendra su garsiosiomis burokėlių salotomis. Tai vienas iš pagrindinių prancūziškų padažų, originale vadinamas "vinaigrette", o tai reiškia vyno actą. Jis tradiciškai patiekiamas su salotomis, šaltaisiais užkandžiais, žuvimi. Tiesą sakant, tinka ir rusiškas vinaigretas. Jis ruošiamas labai paprastai. Patiekti vinaigrette padažą reikia iš karto po gaminimo. Tokio padažo negalima laikyti, nes skonis bus sugadintas.
Žingsnis 1
Paruoškite acto emulsiją. Lėtai supilkite alyvuogių aliejų į vyno actą nuolat plakdami.
Žingsnis 2
Paruoškite vinaigrette padažą. Į acto mišinį įmaišykite garstyčių, pipirų, druskos, svogūnų laiškų. Išmaišykite.
Kategorijos