Klasikinis vinaigrette padažas namuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Klasikinis vinaigrette padažas namuose

Vinaigrette, arba prancūziškas padažas, yra bet kokių daržovių salotų padažas, ne tik vinaigretas. Jei naudojate stipraus skonio aliejų, nenaudokite stipraus kvapo acto. Dažniausiai padažams naudojamas baltojo vyno actas. Balzamiko tinka prie pomidorų ir sūrio salotų arba ant grotelių keptos mėsos. Taip pat tinka ir universalus obuolių sidro actas, kuris yra švelniausio ir saldžiausio skonio. Paruošus padažą, jį reikia palaikyti 30 minučių. Rekomenduojama jį suvartoti iš karto, nes jo negalima laikyti.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
517 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
56 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinis vinaigrette padažas namuose Žingsnis 1
Toliau ruoškite padažą. Supilkite actą į dubenėlį ir lengvai suplakite šluotele. Toliau plakite ir nedidelėmis porcijomis supilkite alyvuogių aliejų. Supilkite plona srovele ir plakite, kol gausis vientisa emulsija.

Žingsnis 2

Klasikinis vinaigrette padažas namuose Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus. Į dubenį su acto mišiniu supilkite susmulkintas žoleles, įberkite garstyčių, pipirų ir druskos. Kruopščiai išmaišykite. Palikite padažą 30 minučių, kad prisitrauktų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, kriaušių sezonas, obuolių sezonas, confit, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, uogienė su obuoliais, uogienė su apelsinais

Kategorijos