Publikavimo data: 2024-06-23
Klasikinis vinaigrette padažas namuose
Vinaigrette, arba prancūziškas padažas, yra bet kokių daržovių salotų padažas, ne tik vinaigretas. Jei naudojate stipraus skonio aliejų, nenaudokite stipraus kvapo acto. Dažniausiai padažams naudojamas baltojo vyno actas. Balzamiko tinka prie pomidorų ir sūrio salotų arba ant grotelių keptos mėsos. Taip pat tinka ir universalus obuolių sidro actas, kuris yra švelniausio ir saldžiausio skonio. Paruošus padažą, jį reikia palaikyti 30 minučių. Rekomenduojama jį suvartoti iš karto, nes jo negalima laikyti.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite padažą. Supilkite actą į dubenėlį ir lengvai suplakite šluotele. Toliau plakite ir nedidelėmis porcijomis supilkite alyvuogių aliejų. Supilkite plona srovele ir plakite, kol gausis vientisa emulsija.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus. Į dubenį su acto mišiniu supilkite susmulkintas žoleles, įberkite garstyčių, pipirų ir druskos. Kruopščiai išmaišykite. Palikite padažą 30 minučių, kad prisitrauktų.
Kategorijos