Publikavimo data: 2024-09-17
Kompoto ledai
Namų šventė neapsieina be desertų. Po sočių mėsos patiekalų, salotų ir užkandžių visada norisi suvalgyti ką nors saldaus. Vietoj įprastų pyragaičių ir tortų svečiams galima pasiūlyti plombyrą, bet ne paprastą, o pagamintą iš kompoto. Šis skanėstas pasižymi ypatingu skoniu, kuriame dera saldžios, rūgščios, pikantiškos ir kreminės natos. Desertas atrodo šventiškai ir rafinuotai. Jis greitai pagaminamas, tačiau reikia susirūpinti, kad jį pagamintumėte iš anksto, kad skanėstas spėtų sustingti.
Žingsnis 1
Paruoškite kompotą. Supilkite kompotą į puodą, suberkite pusę cukraus ir cinamoną. Maišydami virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Supilkite likusį cukrų ir išmaišykite. Palaukite, kol ištirps visi cukraus kristalai. Atvėsinkite. Sudėkite trynius ir gerai išmaišykite. Palikite atvėsti ant stalo.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Išplakite grietinėlę iki minkštų viršūnių mikseriu arba rankomis. Sumaišykite plaktą grietinėlę su atvėsintu kompoto mišiniu. Išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite mišinį į plastikinį indą, uždarykite dangtį ir 5-6 valandoms įdėkite į šaldiklį.
Kategorijos