Kondensuoto pieno ledai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kondensuoto pieno ledai

Kondensuoto pieno ledai yra vienas iš įprastų naminių ledų variantų. Pagrindinį receptą sudaro tik du produktai - grietinėlė ir kondensuotas pienas. Grietinėlė būtinai turi būti riebi ir šalta, ją lengviau suplakti. Kad ruošiant ledus nesusidarytų kristalų, įdėkite nedidelį kiekį želatinos. Kad deserto struktūra būtų vientisesnė, šaldymo metu ledus reikia kelis kartus pamaišyti.
Gaminimo laikas
750 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
286 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kondensuoto pieno ledai Žingsnis 1
Paruoškite želatiną. Supilkite želatiną į nedidelį dubenėlį, įpilkite vandens pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Išmaišykite ir palikite išbrinkti 7-10 minučių. Tada ištirpinkite želatinos mišinį ir atvėsinkite, kad būtų šiek tiek šiltas.

Žingsnis 2

Kondensuoto pieno ledai Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlės ir pieno pagrindą. Grietinėlę plakite mikseriu nedideliu greičiu 2 minutes. Tada dalimis supilkite kondensuotą pieną ir toliau plakite vidutiniu greičiu. Plakite 7 minutes.

Žingsnis 3

Kondensuoto pieno ledai Žingsnis 3
Į pagrindą suberkite želatiną. Nenustodami maišyti, palaipsniui sudėkite želatiną į mišinį, plakite iki tirštos grietinės maždaug 3-4 minutes.

Žingsnis 4

Kondensuoto pieno ledai Žingsnis 4
Baigti gaminti ledus. Perpilkite mišinį į indą, išlyginkite ir padėkite į šaldiklį, kad sustingtų maždaug 10-12 valandų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos