Publikavimo data: 2024-06-13
Kondensuoto pieno ledai
Kondensuoto pieno ledai yra vienas iš įprastų naminių ledų variantų. Pagrindinį receptą sudaro tik du produktai - grietinėlė ir kondensuotas pienas. Grietinėlė būtinai turi būti riebi ir šalta, ją lengviau suplakti. Kad ruošiant ledus nesusidarytų kristalų, įdėkite nedidelį kiekį želatinos. Kad deserto struktūra būtų vientisesnė, šaldymo metu ledus reikia kelis kartus pamaišyti.
Žingsnis 1
Paruoškite želatiną. Supilkite želatiną į nedidelį dubenėlį, įpilkite vandens pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Išmaišykite ir palikite išbrinkti 7-10 minučių. Tada ištirpinkite želatinos mišinį ir atvėsinkite, kad būtų šiek tiek šiltas.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlės ir pieno pagrindą. Grietinėlę plakite mikseriu nedideliu greičiu 2 minutes. Tada dalimis supilkite kondensuotą pieną ir toliau plakite vidutiniu greičiu. Plakite 7 minutes.
Žingsnis 3
Į pagrindą suberkite želatiną. Nenustodami maišyti, palaipsniui sudėkite želatiną į mišinį, plakite iki tirštos grietinės maždaug 3-4 minutes.
Žingsnis 4
Baigti gaminti ledus. Perpilkite mišinį į indą, išlyginkite ir padėkite į šaldiklį, kad sustingtų maždaug 10-12 valandų.
Kategorijos