Kopūstų paplotėliai "Skanus" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kopūstų paplotėliai "Skanus"

Pyragai visada skanūs. O jei tai pyragai su sultingu kopūstų įdaru, šeimos džiaugsmui ribų nėra. Šį receptą radau internete ir užsirašiau į savo kulinarinę užrašų knygelę. Kepu juos savaitgaliais, ir gaunu visą krūvą rudmėsių, purių pyragaičių, kurie net ir po paros išlieka minkšti ir "pūkuoti".
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
280 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.19/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Kopūstų paplotėliai "Skanus" Žingsnis 1
Mielinę tešlą padėkite ant stalo, iškočiokite storais ryšulėliais ir supjaustykite riekelėmis. Suvyniokite juos į apskritimus. Palikite 20 minučių pakilti ir pakildinti.

Žingsnis 2

Kopūstų paplotėliai "Skanus" Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į keptuvę, įkaitintą su augaliniu aliejumi, sudėkite stambiai sutarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytus svogūnus (20 mililitrų viso tūrio). Kepkite 5 minutes.

Žingsnis 3

Kopūstų paplotėliai "Skanus" Žingsnis 3
Susmulkinkite kopūstus. Lengvai susmulkinkite rankomis, kad būtų minkštesni.

Žingsnis 4

Kopūstų paplotėliai "Skanus" Žingsnis 4
Sudėkite kopūstus į keptuvę kartu su morkomis ir svogūnais. Troškinkite po dangčiu 10 minučių.

Žingsnis 5

Kopūstų paplotėliai "Skanus" Žingsnis 5
Į kopūstų įdarą supilkite pieną ir druską. Išmaišykite.

Žingsnis 6

Kopūstų paplotėliai "Skanus" Žingsnis 6
Uždenkite dangčiu ir ant mažiausios ugnies troškinkite kopūstus dar 10 minučių.

Žingsnis 7

Kopūstų paplotėliai "Skanus" Žingsnis 7
Iš tešlos iškočiokite apskritimus, į vidurį dėkite šaukštą įdaro ir suformuokite nedidelius paplotėlius.

Žingsnis 8

Kopūstų paplotėliai "Skanus" Žingsnis 8
Kepkite paplotėlius aliejuje, kol pasidarys vientisa sodri aukso spalvos plutelė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
mėsos patiekalai, kepimas, yra bendrų alergenų, pietūs, popietė, vakarienė, užkandžiai, pyragai, sotūs pyragai, receptų knyga, kepenų pyragai, kiaušinių pyragai, kepimas su kiaušiniu, pieno pyragai, sausų mielių pyragai

Kategorijos