Publikavimo data: 2025-08-18
Kopūstų paplotėliai "Skanus"
Pyragai visada skanūs. O jei tai pyragai su sultingu kopūstų įdaru, šeimos džiaugsmui ribų nėra. Šį receptą radau internete ir užsirašiau į savo kulinarinę užrašų knygelę. Kepu juos savaitgaliais, ir gaunu visą krūvą rudmėsių, purių pyragaičių, kurie net ir po paros išlieka minkšti ir "pūkuoti".
Žingsnis 1
Mielinę tešlą padėkite ant stalo, iškočiokite storais ryšulėliais ir supjaustykite riekelėmis. Suvyniokite juos į apskritimus. Palikite 20 minučių pakilti ir pakildinti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į keptuvę, įkaitintą su augaliniu aliejumi, sudėkite stambiai sutarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytus svogūnus (20 mililitrų viso tūrio). Kepkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Susmulkinkite kopūstus. Lengvai susmulkinkite rankomis, kad būtų minkštesni.
Žingsnis 4
Sudėkite kopūstus į keptuvę kartu su morkomis ir svogūnais. Troškinkite po dangčiu 10 minučių.
Žingsnis 5
Į kopūstų įdarą supilkite pieną ir druską. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Uždenkite dangčiu ir ant mažiausios ugnies troškinkite kopūstus dar 10 minučių.
Žingsnis 7
Iš tešlos iškočiokite apskritimus, į vidurį dėkite šaukštą įdaro ir suformuokite nedidelius paplotėlius.
Žingsnis 8
Kepkite paplotėlius aliejuje, kol pasidarys vientisa sodri aukso spalvos plutelė.
Kategorijos