Kopūstų paplotėliai su švelniu įdaru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kopūstų paplotėliai su švelniu įdaru

Šį receptą paėmiau iš senos mamos užrašų knygelės. Kartą pabandę jį pagaminti, nustebsite, kokie švelnūs gali būti pyragai, net ir iš šiurkščių senų kopūstų. O ir pats receptas visai nesudėtingas. Išbandykite!
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
210 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Kopūstų paplotėliai su švelniu įdaru Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstus vidutinio dydžio juostelėmis.

Žingsnis 2

Kopūstų paplotėliai su švelniu įdaru Žingsnis 2
Įdėkite kopūstus į verdantį vandenį ir blanširuokite 3-4 minutes.

Žingsnis 3

Kopūstų paplotėliai su švelniu įdaru Žingsnis 3
Nusausinkite vandenį, kopūstus užpilkite šaltu vandeniu ir gerai nuspauskite.

Žingsnis 4

Kopūstų paplotėliai su švelniu įdaru Žingsnis 4
Sudėkite kopūstus į keptuvę su ištirpintu sviestu, atsargiai troškinkite su druska ir pipirais.

Žingsnis 5

Kopūstų paplotėliai su švelniu įdaru Žingsnis 5
Perkelkite kopūstus į lėkštę, įmuškite stambiai tarkuotą kiaušinį.

Žingsnis 6

Kopūstų paplotėliai su švelniu įdaru Žingsnis 6
Atvėsinkite įdarą ir dėkite jį ant paruoštų pyrago tešlos apskritimų. Ant tešlos turi likti daug įdaro. O pati tešla neturėtų būti labai tanki, kitaip pyragėliai išeis šiurkštūs.

Žingsnis 7

Kopūstų paplotėliai su švelniu įdaru Žingsnis 7
Gerai sulipdykite paplotėlių kraštus ir kepkite juos iš abiejų pusių saulėgrąžų aliejuje ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 8

Kopūstų paplotėliai su švelniu įdaru Žingsnis 8
Karštus paplotėlius dėkite ant popierinio rankšluosčio.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
mėsos patiekalai, kepimas, yra bendrų alergenų, pietūs, popietė, vakarienė, užkandžiai, pyragai, sotūs pyragai, receptų knyga, kepenų pyragai, kiaušinių pyragai, kepimas su kiaušiniu, pieno pyragai, sausų mielių pyragai

Kategorijos