Publikavimo data: 2025-08-17
Kopūstų paplotėliai su švelniu įdaru
Šį receptą paėmiau iš senos mamos užrašų knygelės. Kartą pabandę jį pagaminti, nustebsite, kokie švelnūs gali būti pyragai, net ir iš šiurkščių senų kopūstų. O ir pats receptas visai nesudėtingas. Išbandykite!
Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstus vidutinio dydžio juostelėmis.
Žingsnis 2
Įdėkite kopūstus į verdantį vandenį ir blanširuokite 3-4 minutes.
Žingsnis 3
Nusausinkite vandenį, kopūstus užpilkite šaltu vandeniu ir gerai nuspauskite.
Žingsnis 4
Sudėkite kopūstus į keptuvę su ištirpintu sviestu, atsargiai troškinkite su druska ir pipirais.
Žingsnis 5
Perkelkite kopūstus į lėkštę, įmuškite stambiai tarkuotą kiaušinį.
Žingsnis 6
Atvėsinkite įdarą ir dėkite jį ant paruoštų pyrago tešlos apskritimų. Ant tešlos turi likti daug įdaro. O pati tešla neturėtų būti labai tanki, kitaip pyragėliai išeis šiurkštūs.
Žingsnis 7
Gerai sulipdykite paplotėlių kraštus ir kepkite juos iš abiejų pusių saulėgrąžų aliejuje ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 8
Karštus paplotėlius dėkite ant popierinio rankšluosčio.
Kategorijos