Kreminiai ledai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Kreminiai ledai

Grietininiai ledai arba plombier yra tradicinis desertas, gaminamas iš grietinėlės, pieno ir kiaušinių trynių. Jį nesunku pasigaminti namuose. Svarbiausia pirkti šviežius ingredientus. Produktams ledams iš pieno ir grietinėlės geriau naudoti kuo daugiau riebalų. Taip desertas išeis orus ir tikrai kreminis. Šiame recepte grietininiai ledai bus gaminami su braškėmis, tačiau juos galima gaminti ir su vanile.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
20 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, braškės, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kreminiai ledai Žingsnis 1
Įmaišykite trynius, tada supilkite pieną ir cukrų. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir nuolat maišydami virkite, kol mišinys sutirštės. Supilkite mišinį į dubenį. Nuolat maišydami atvėsinkite kambario temperatūroje. Atskirame dubenyje suplakite atvėsusią grietinėlę. Į ją supilkite braškių tyrę. Atsargiai sumaišykite grietinėlę ir braškes su atvėsusiu kiaušinių ir pieno mišiniu. Supilkite į formą, uždenkite maistine plėvele. Įdėkite į šaldiklį 60 minučių. Išmaišykite ledus ir palikite šaldiklyje dar kelioms valandoms. Maišykite kas 25-30 minučių, kad ledai būtų kuo puresni.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos