Publikavimo data: 2024-06-13
Kreminis sūris su cukraus pudra
Saldžius ledus sunku pagaminti be cukraus, o kad jis greičiau ištirptų ir sudarytų vientisą masę su pienu ir grietinėle, jį galima susmulkinti į cukraus pudrą. Norėdami mažiau kaloringų ledų, galite naudoti nugriebto pieno produktus. Tokie ledai bus kietesni ir jiems nereikia kiaušinių. Naminiams ledams geriau naudoti silikonines formeles, tada kietėjant masei nereikės jos maišyti, o tokius ledus lengva išimti.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti ledus. Į puodą supilkite 4 trynius, suberkite vanilinį cukrų ir 150 g cukraus pudros. Sudedamąsias dalis maišykite plaktuvu iki šviesios ir vientisos masės. Supilkite pieną, dar kartą išmaišykite ir pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami virkite 2-3 minutes, kol mišinys sutirštės, bet neužvirkite. Tada nukelkite keptuvę nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Suplakite grietinėlę. Atšaldytą grietinėlę supilkite į gilų dubenį. Pradėkite plakti grietinėlę mažiausiu mikserio greičiu, paskui padidinkite galingumą ir plakite, kol susidarys standžios viršūnės. Tada į grietinėlę supilkite atvėsusį kiaušinių mišinį. Kruopščiai išmaišykite mentele arba plaktuvu.
Žingsnis 3
Užšaldykite ledus. Supilkite ledus į formą, išmaišykite ir padėkite į šaldiklį 2-3 valandoms. Po 40 minučių šaldymo išimkite formą ir suplakite jos turinį. Tai pakartokite 2-3 kartus. Taip ledai užšals tolygiai, o jų konsistencija bus vientisa.
Kategorijos