Publikavimo data: 2024-06-13
Kreminis sviestuotas plombyras
Kadangi nėra tirštiklių ir kitų priedų, naminiai ledai yra ne tik skanus, bet ir sveikas desertas. Paprastai ledai gaminami iš dvigubos grietinėlės ir sviesto, todėl iš pieno ir sviesto pagamintą ledų variantą galima laikyti lengvu, nes jo riebumas yra ne didesnis kaip 3,5 %. Norint pagaminti minkštuosius ledus, geriau imti pieną, kurio riebumas didesnis nei 3,2 %, dėti mažiau cukraus ir neišskirti kiaušinių trynių.
Žingsnis 1
Suplakite trynius. Nusunkite trynius į nedidelį dubenį ir suberkite cukrų. Pradėkite plakti mikseriu nedideliu galingumu, tada plakite didesniu greičiu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Sviestą ištirpinkite piene. Supilkite pieną į puodą, pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Retkarčiais pamaišykite, kad nesusidarytų plėvelė. Kai pienas pradės virti, sumažinkite ugnį iki silpnos ir sudėkite sviestą. Leiskite jam visiškai ištirpti ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į desertą suberkite krakmolą. Atsargiai supilkite krakmolą į trynius ir kruopščiai suplakite mišinį, kad nesusidarytų gumuliukų. Tada plona srovele supilkite trynius į pieną ir pastatykite ant silpnos ugnies. Mišinį kaitinkite, kol užvirs, tačiau neužvirkite, o iš karto nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Užšaldykite ledus. Perpilkite atšaldytą masę į indą arba silikonines formeles ir įdėkite į šaldiklį 30-35 minutėms. Tada suplakite ir vėl užšaldykite. Šią procedūrą pakartokite dar 2-3 kartus, kol visiškai užšalsite - tai užtruks 2-3 valandas.
Kategorijos