Publikavimo data: 2024-06-15
Krevečių pyragas
Nors visiems ledai asocijuojasi su tirštais ir turtingo skonio ledais, panašų skanėstą galima pagaminti iš visiškai kitokių ingredientų. Jis bus ne saldus, o aštraus ir sūraus skonio, nes bus pagamintas iš krevečių, svogūnų ir sojų padažo. Neįprastas šaltasis užkandis iš krevetių, troškintų grietinėlėje, susmulkintų blenderiu iki purios tyrės ir užšaldytų kaip tikras plombyras, maloniai nustebins kiekvieną originaliu patiekalu.
Žingsnis 1
Marinuokite krevetes. Susmulkinkite česnaką presu. Dubenyje sumaišykite pusę sviesto, sutrintą česnaką ir sojų padažą. Gerai išmaišykite ir šiuo mišiniu užpilkite krevetes. Palikite krevetes marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite krevetes. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą. 4-5 min. kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, tada sudėkite krevetes su marinatu, įberkite druskos ir maišydami kepkite dar 1-2 min. Tada į keptuvę supilkite grietinėlę, uždenkite ir 5 min. troškinkite ant silpnos ugnies. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite krevetėms šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite krevečių ledus. Atvėsusias krevetes sudėkite į grietinėlę ir susmulkinkite. Gautą krevečių ir grietinėlės tyrę supilkite į patogų indą, uždenkite dangteliu ir 2-3 valandoms įdėkite į šaldiklį.
Kategorijos