Kriaušių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Kriaušių uogienė

Kriaušėse gausu folio rūgšties, kuri labai svarbi vaikams ir nėščiosioms, taip pat daug kalio, kuris padeda tinkamai veikti širdžiai. Be to, kriaušėse yra mažai cukraus, todėl jos dažnai įtraukiamos į diabeto ar svorio metimo dietas. Tai gera priežastis pasigaminti kriaušių uogienės žiemai, juolab kad pagal paprastą ir nesudėtingą receptą ją galite pasigaminti greitai.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
205 kcal.
Angliavandeniai
55 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kriaušių uogienė Žingsnis 1
Išvirkite kriaušių uogienę. Supjaustykite kriaušes vidutinio dydžio griežinėliais, sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir palikite 3 valandoms. Tada supilkite vandenį ir įjunkite mažiausią kaitrą. Užvirkite ir virkite 40-50 minučių, kol uogienė taps gintarinės spalvos.

Žingsnis 2

Kriaušių uogienė Žingsnis 2
Supilstykite uogienę į stiklainius. Supilkite karštą kriaušių uogienę į paruoštus stiklainius ir iš karto sandariai uždarykite dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos