Publikavimo data: 2024-03-28
Kukurūzų duona su datulėmis
Kukurūzų duona su datulėmis netinka sriubai ar antriesiems patiekalams. Tačiau ji gali lengvai pakeisti sausainius ar meduolius, todėl ją pagrįstai galima vadinti desertinė duona. Ši duona ruošiama nededant cukraus, saldumo jai suteikia datulės. Tešla užminkoma su pienu ir kukurūzų miltais, todėl duona būna tanki, bet trapi.
Žingsnis 1
Persijokite kukurūzų miltus ir kepimo miltelius į dubenį ir sumaišykite ingredientus.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite datules.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite supjaustytas datules, augalinį aliejų, pieną ir sviestą.
Žingsnis 4
Į dubenį su pienu įmuškite kiaušinį ir palaipsniui suberkite miltus bei kepimo miltelius.
Žingsnis 5
Sumaišykite ingredientus. Tešla turi būti lengva ir ne tiršta.
Žingsnis 6
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite į ją tešlą ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
Žingsnis 7
Paruoštą duoną pabarstykite cukraus pudra. Gero apetito!
Kategorijos