Publikavimo data: 2024-05-19
Kukurūzų kruopos mamaliga
Mamaliga - tai kietai virta košė iš kukurūzų kruopų, nors ir labai panaši į duoną. Viskas priklauso nuo konsistencijos: mamaliga yra tokia tiršta, kad jos negalima semti šaukštu. Patiekalą reikia pjaustyti specialiu mediniu peiliu arba vaškuotu siūlu. Mamaligą galima patiekti su varške, sūriais, kiaušiniais, šonine, grybais ar kepta žuvimi.
Žingsnis 1
Sudėkite kruopas, ciberžolę ir druską į puodą, supilkite vandenį ir išmaišykite. Uždekite ant ugnies ir užvirkite.
Žingsnis 2
Sumažinkite ugnį ir troškinkite 7 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Kai skystis išgaruos, kruopas nuolat maišykite ir virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Nukelkite puodą nuo ugnies ir sudėkite sviestą. Išlyginkite košės paviršių, uždenkite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
Žingsnis 4
Atvėsusią mamalagą apverskite ant lėkštės.
Kategorijos