Kukurūzų kruopos mamaliga pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Kukurūzų kruopos mamaliga

Mamaliga - tai kietai virta košė iš kukurūzų kruopų, nors ir labai panaši į duoną. Viskas priklauso nuo konsistencijos: mamaliga yra tokia tiršta, kad jos negalima semti šaukštu. Patiekalą reikia pjaustyti specialiu mediniu peiliu arba vaškuotu siūlu. Mamaligą galima patiekti su varške, sūriais, kiaušiniais, šonine, grybais ar kepta žuvimi.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kukurūzų kruopos mamaliga Žingsnis 1
Sudėkite kruopas, ciberžolę ir druską į puodą, supilkite vandenį ir išmaišykite. Uždekite ant ugnies ir užvirkite.

Žingsnis 2

Kukurūzų kruopos mamaliga Žingsnis 2
Sumažinkite ugnį ir troškinkite 7 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Kai skystis išgaruos, kruopas nuolat maišykite ir virkite dar 10 minučių.

Žingsnis 3

Kukurūzų kruopos mamaliga Žingsnis 3
Nukelkite puodą nuo ugnies ir sudėkite sviestą. Išlyginkite košės paviršių, uždenkite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.

Žingsnis 4

Atvėsusią mamalagą apverskite ant lėkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos