Publikavimo data: 2024-03-29
Kukurūzų pyragėliai
Meksikietiškos kukurūzų tortilijos - tai plonos tortilijos, laikomos sveika ir skania duonos alternatyva. Jei į jas įdėsite mėsos, sūrio ar grybų įdaro, jos gali būti ir savarankiškas patiekalas. Kukurūzų miltų tortilijos gali būti laikomos dietiniu patiekalu, nes augalinis aliejus recepte naudojamas tik rankoms sutepti minkant tešlą. Kartais į receptus į kukurūzų miltus dedama kvietinių miltų. Dėl to tešla tampa elastingesnė. Pabandykite pasigaminti skanių tortilijų, kepdami jas keptuvėje.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Į miltus įberkite druskos ir išmaišykite. Miltuose padarykite nedidelį įdubimą ir įpilkite šiek tiek verdančio vandens. Nepilkite viso verdančio vandens iš karto, nes, priklausomai nuo tešlos konsistencijos, jo gali prireikti mažiau. Palaipsniui išminkykite tešlą, kad gautųsi elastinga tešla. Ji neturi būti vientisa. Pasiruoškite, kad kukurūzų tešla trupa rankose ir jos negalima iškočioti kočėlu.
Žingsnis 2
Suformuokite tortilijas. Kukurūzų tortilijas reikia formuoti rankomis. Gabalėliai turėtų būti nedideli, ovalūs arba apvalūs, maždaug 5 mm storio.
Žingsnis 3
Apkepkite tortilijas. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite paruoštus kukurūzų gabalėlius ir kepkite tortilijas ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada apverskite tortilijas ir kepkite iš kitos pusės dar apie 5 min.
Kategorijos