Publikavimo data: 2025-08-18
Kukurūzų pyragėliai Siskal ant kefyro su varške
"Siskal" kukurūzų paplotėliai priklauso nacionalinei čečėnų ir ingušų virtuvei. Tradiciškai jos gaminamos be įdaro, bet patiekiamos su varške, tačiau mes įdėjome į plokštainį kaip įdarą ir gavome labai skanų ir originalų patiekalą.
Žingsnis 1
Į miltus ir druską suberkite sodą ir augalinį aliejų. Kruopščiai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Užminkykite tešlą palaipsniui supilkite kefyrą ir palikite pastovėti, kol ruošite įdarą.
Žingsnis 2
Minkštą sūrį, pavyzdžiui, rikotą, paskaninkite žiupsneliu druskos ir sutrinkite šakute iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Padalykite kukurūzų tešlą į dešimt vienodų dalių ir suformuokite iš jų rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į maždaug 4 milimetrų storio plokščią duoną. Į plokštainio vidurį dėkite po šaukštą varškės įdaro ir kraštus užlenkite, kad gautųsi apvalus plokščias pyragas. Pakartokite su visais plokštainiais.
Žingsnis 4
Kepkite "Siskal" tortilijas keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Padėkite tortilijas ant pergamento arba popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Kategorijos