Publikavimo data: 2024-03-29
Kumpio bandelė
Kefyro plokštainiai su kumpiu ypatingi tuo, kad jie kepami keptuvėje. Dėl skanaus ir sultingo kumpio ir sūrio įdaro plokštainis būna sotus. Svarbiausia - kokybiški produktai. Mėsa turi būti rausvos spalvos, be nemalonaus kvapo, be dėmių ir geltonai rudų dėmelių. Šviežias kumpis yra minkštas. Taip pat rinkitės tvirtą sūrį, be gleivių ir sausumo. Jei ant etiketės parašyta "sūrio produktas", jo nepirkite. Olandiškas arba rusiškas sūris geriau tinka plokštainiams.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą kefyro bandelėms su kumpiu. Supilkite kefyrą į didelį dubenį ir suberkite sodą. Išmaišykite ir palikite 15 minučių nuošalyje, kad soda ištirptų. Po to suberkite druską ir cukrų. Vėl išmaišykite.
Žingsnis 2
Į kefyrą supilkite pusę miltų. Išmaišykite mišinį iki vientisos masės. Sudėkite sūrį. Išmaišykite. Supilkite likusius miltus. Maišykite šaukštu, kad tešla būtų tiršta.
Žingsnis 3
Minkykite tešlą apie 5-6 minutes. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandį kambario temperatūroje.
Žingsnis 4
Suformuokite bandeles. Tešlą supjaustykite į 4 dalis. Kiekvieną gabalėlį delnais susukite į rutuliuką. Iškočiokite kočėlu tiesiai ant miltais pabarstyto stalo. Į kiekvienos lėkštės vidurį dėkite po ketvirtadalį kumpio. Užfiksuokite plokštainio kraštus pakeldami tešlą į vidurį. Išlyginkite ranka ir iškočiokite kočėlu. Plokštės storis - apie 5 mm. Tai darykite atsargiai.
Žingsnis 5
Apkepkite tortilijas. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite tortilijas ir kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes, kol taps auksinės spalvos. Štai ir viskas, sūrio tortilijos keptuvėje paruoštos.
Kategorijos