Publikavimo data: 2024-06-12
Kumquat uogienė
Kumkatas - spalvingas citrusinių šeimos atogrąžų vaisius, tačiau, kitaip nei panašaus apelsino, kumkato odelė yra saldi, o minkštimas - aštrus ir rūgštus. Šiame auksiniame apelsine, arba fortunelėje, gausu eterinių aliejų, todėl kumkvatų uogienę tinka valgyti sergant peršalimo ir virusinėmis ligomis, kad sustiprėtų imuninė sistema. Šios uogienės receptas gana paprastas. Kumquat vaisiai nedideli, todėl juos galima virti sveikus, prieš tai keliose vietose pradūrus dantų krapštuku.
Žingsnis 1
Užvirkite sirupą. Kiekvieną kumkvatą 2-3 vietose pradurkite dantų krapštuku. Iš apelsinų išspauskite sultis. Puode sumaišykite apelsinų sultis su cukrumi. Nuolat maišydami pavirkite sirupą ant silpnos ugnies 5 minutes.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Į sirupą suberkite kumkvato vaisius. Virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių. Palikite uogienę 24 valandoms. Vėl užvirinkite ir virkite dar 40 minučių. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius. Sandariai uždarykite dangteliais.
Kategorijos