Kumquat uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Kumquat uogienė

Kumkatas - spalvingas citrusinių šeimos atogrąžų vaisius, tačiau, kitaip nei panašaus apelsino, kumkato odelė yra saldi, o minkštimas - aštrus ir rūgštus. Šiame auksiniame apelsine, arba fortunelėje, gausu eterinių aliejų, todėl kumkvatų uogienę tinka valgyti sergant peršalimo ir virusinėmis ligomis, kad sustiprėtų imuninė sistema. Šios uogienės receptas gana paprastas. Kumquat vaisiai nedideli, todėl juos galima virti sveikus, prieš tai keliose vietose pradūrus dantų krapštuku.
Gaminimo laikas
1500 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
196 kcal.
Angliavandeniai
49 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.82/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kumquat uogienė Žingsnis 1
Užvirkite sirupą. Kiekvieną kumkvatą 2-3 vietose pradurkite dantų krapštuku. Iš apelsinų išspauskite sultis. Puode sumaišykite apelsinų sultis su cukrumi. Nuolat maišydami pavirkite sirupą ant silpnos ugnies 5 minutes.

Žingsnis 2

Kumquat uogienė Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Į sirupą suberkite kumkvato vaisius. Virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių. Palikite uogienę 24 valandoms. Vėl užvirinkite ir virkite dar 40 minučių. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius. Sandariai uždarykite dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos