Kvapnus aliejus su Provanso žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kvapnus aliejus su Provanso žolelėmis

Provanso žolelės - tai kompozicija, padedanti atskleisti, pabrėžti ir papildyti pirmųjų ir antrųjų patiekalų, padažų ir salotų skonį. Į žolelių mišinį įeina rozmarinas, bazilikas, šalavijas, pipirmėtės, čiobreliai, čiobreliai, raudonėliai, mairūnai. Norint pasigaminti kvapnų aliejų, geriausia naudoti šviežią puokštę. Žoleles, prieš dedant į aliejų, reikėtų pašildyti, taip jos ryškiau atskleis visas savo aromatines savybes.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
831 kcal.
Riebalai
89 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Kvapnus aliejus su Provanso žolelėmis Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitinkite prieskonius, kad sustiprėtų jų skonis.

Žingsnis 2

Kvapnus aliejus su Provanso žolelėmis Žingsnis 2
Supilkite augalinį aliejų į puodą ir 10 minučių kaitinkite ant silpnos ugnies.

Žingsnis 3

Kvapnus aliejus su Provanso žolelėmis Žingsnis 3
Įdėkite čiobrelių, rozmarinų, šalavijų ir lauro lapų.

Žingsnis 4

Kvapnus aliejus su Provanso žolelėmis Žingsnis 4
Į paruoštą indą supilkite pašildytas žoleles ir supilkite aliejų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, kriaušių sezonas, obuolių sezonas, confit, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, uogienė su obuoliais, uogienė su apelsinais

Kategorijos