Publikavimo data: 2025-08-18
Kvapnus aliejus su Provanso žolelėmis
Provanso žolelės - tai kompozicija, padedanti atskleisti, pabrėžti ir papildyti pirmųjų ir antrųjų patiekalų, padažų ir salotų skonį. Į žolelių mišinį įeina rozmarinas, bazilikas, šalavijas, pipirmėtės, čiobreliai, čiobreliai, raudonėliai, mairūnai. Norint pasigaminti kvapnų aliejų, geriausia naudoti šviežią puokštę. Žoleles, prieš dedant į aliejų, reikėtų pašildyti, taip jos ryškiau atskleis visas savo aromatines savybes.
Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitinkite prieskonius, kad sustiprėtų jų skonis.
Žingsnis 2
Supilkite augalinį aliejų į puodą ir 10 minučių kaitinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Įdėkite čiobrelių, rozmarinų, šalavijų ir lauro lapų.
Žingsnis 4
Į paruoštą indą supilkite pašildytas žoleles ir supilkite aliejų.
Kategorijos