Publikavimo data: 2025-08-18
Kvapnūs grietinės tešlos keksiukai su braškėmis
Keksiukai yra panašūs į bandeles, tačiau skiriasi tuo, kad jie yra miniatiūrinio dydžio ir į juos būtinai dedamas įdaras. Tai gali būti švieži vaisiai, sultenės ir kiti skanėstai. Siūlomame keksiukų variante - šviežios arba šaldytos braškės. Jų tešla užmaišoma su grietine, todėl jie būna labai minkšti ir švelnūs, su lengvu braškių rūgštelės prieskoniu. Tik nedidinkite keksiukų porcijos, jie, kaip ir visi kepiniai, yra kaloringas produktas.
Žingsnis 1
Supjaustykite braškes vidutinio dydžio gabalėliais. Šiek tiek pabarstykite kukurūzų krakmolu.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite grietinę, augalinį aliejų ir kiaušinius. Suberkite cukrų ir vėl išmaišykite, tada suberkite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite ir supilkite tešlą į formeles.
Žingsnis 3
Ant viršaus išdėliokite braškes ir lengvai prispauskite jas pirštu. Keksiukus kepkite karštoje 180 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.
Kategorijos