Publikavimo data: 2024-03-30
Kviečių coulis
Kulesh vengrų kalba reiškia "soros" (prosa). Tačiau manoma, kad šis patiekalas pas mus atkeliavo iš Ukrainos arba Baltarusijos. Šią sriubą paruošti gana paprasta: sumaišykite mėsą, daržoves ir soras ir išvirkite. Sriuba gaunasi tiršta ir tiršta. Kulešas savo konsistencija panašus į žuvienę ar net antrinį patiekalą. Miltų kulesas paprastai gaminamas iš kiaulienos arba jautienos, o prieskonių ir česnakų dedama pagal skonį.
Žingsnis 1
Išvirkite sriubos pagrindą. Sudėkite mėsą į puodą su vandeniu. Įdėkite 1 nuluptą svogūną ir 1 stambiai supjaustytą morką. Sultiniui užvirus, nugriebkite putas, įberkite pipirų žirnelių ir druskos. Virkite 2 valandas.
Žingsnis 2
Pereikite prie kepinių ruošimo. Likusias morkas sutarkuokite stambia tarka, o svogūną supjaustykite kubeliais. Sudėkite daržoves į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir maišydami kepkite apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti sriubos pagrindą. Išimkite mėsą iš sultinio ir leiskite jai atvėsti. Daržoves atidėkite į šalį, o sultinį perkoškite per sietelį. Supilkite sultinį į švarų puodą, sudėkite į jį nuplautas soras ir užvirę virkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Sudėkite likusius produktus. Bulves supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą. Virkite, kol bulvės ir soros išvirs, apie 30 minučių. Likus 5 minutėms iki sriubos virimo pabaigos, sudėkite į sriubą daržovių apkepą, įdėkite lauro lapą, prieskonių pagal skonį ir susmulkintą mėsą.
Kategorijos