Publikavimo data: 2024-03-30
Kišas su lašiniais
Kulešas su lašiniais yra senas kazokų patiekalas. Iš pradžių Zaporožės kazokai jį virdavo ant ugnies, todėl sriuba būdavo prisigėrusi dūmų ir dar aromatingesnė. Dabar kulešas verdamas namų virtuvėse. Proso kulešo su lašiniais receptas nesukels sunkumų, sriuba išverdama per valandą. Reikia paimti sorų, lašinių, bulvių ir svogūnų, išvirti ir sotūs bei sotūs pietūs paruošti. Kulešo tirštumą galite keisti įpildami arba nupildami vandens.
Žingsnis 1
Paruoškite sriubos pagrindą. Į puodą su verdančiu vandeniu supilkite nuplautas soras ir užvirinkite. Virkite apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Bulves supjaustykite kubeliais ir sudėkite į soras. Virkite 15 minučių, kol bulvės išvirs.
Žingsnis 2
Pasirūpinkite lašiniais ir svogūnais. Supjaustykite lašinius mažais kubeliais, sudėkite juos į keptuvę ir 5-7 minutes švelniai lydykite. Supjaustykite svogūną ir suberkite į keptuvę su lašiniais. Kepkite 10 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Sudėkite ingredientus. Į puodą su bulvėmis ir soromis sudėkite svogūną ir lašinius ir virkite dar apie 7-10 minučių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos