Publikavimo data: 2024-03-30
Pasninko kulešas
Kulešas - tai troškinys, gaminamas iš mėsos arba lašinių su soromis ir daržovėmis. Šis patiekalas pas mus atkeliavo iš Ukrainos, nors žodis "kulesh" yra vengriškos kilmės. Yra daug sriubos gaminimo receptų, pavyzdžiui, liesas kulesas su grybais. Patiekalui reikės daržovių, grybų ir sorų. Sriuba gaunasi neriebi ir dietinė. Dažnai ji verdama orkaitėje puode, tačiau šią sriubą galite virti ir puode ant viryklės. Kūčias pagardinkite liesu majonezu.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite grybais. Stambiai supjaustykite grybus ir sudėkite juos į puodą. Pasūdykite ir virkite apie 20 minučių. Tada išjunkite ugnį ir palikite grybus sultinyje.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Stambiai supjaustykite svogūną ir morkas, sudėkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi ir sviestu. Kepkite, kol pusiau apkeps, apie 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Suderinkite produktus. Bulves supjaustykite gabalėliais. Paimkite katilą, sudėkite į jį keptas daržoves, soras, bulves ir supilkite grybus su sultiniu. Apskaičiuokite taip, kad 100 g sorų būtų 1 litras vandens.
Žingsnis 4
Pereikite prie paskutinio kulešo virimo etapo. Dėkite katilą su kulešu į orkaitę, įkaitintą iki 250 ˚C, 1 valandai. Kai turinys užvirs, sumažinkite temperatūrą iki 160 ˚C. Stebėkite, kad jis ne užvirtų, o išliktų orkaitėje.
Kategorijos