Kvietinė duona su sausomis mielėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Kvietinė duona su sausomis mielėmis

Nėra nieko geriau, kaip duoną kepti namuose. Procesas įtraukia, o rezultatas nenustoja stebinti. Kvapni kvietinė duona su traškia plutele nuostabiai papildys bet kokį patiekalą, o kartais net visiškai jį pakeis. Šviežia duona iš kvietinių miltų pagrįstai laikoma vienu maistingiausių produktų. Joje gausu angliavandenių, kurie organizmui suteikia didžiules energijos atsargas. Šis universalus kepinys, paruoštas savo rankomis, gali būti ne tik maistingas, bet ir skanus.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
244 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
41 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kvietinė duona su sausomis mielėmis Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį, suberkite į jį miltus, druską ir cukrų.

Žingsnis 2

Kvietinė duona su sausomis mielėmis Žingsnis 2
Į dubenį suberkite mieles.

Žingsnis 3

Kvietinė duona su sausomis mielėmis Žingsnis 3
Sudedamąsias dalis užpilkite reikiamu kiekiu virinto vandens.

Žingsnis 4

Kvietinė duona su sausomis mielėmis Žingsnis 4
Įpilkite pieno ir augalinio aliejaus.

Žingsnis 5

Kvietinė duona su sausomis mielėmis Žingsnis 5
Minkykite tešlą iki vientisos masės.

Žingsnis 6

Kvietinė duona su sausomis mielėmis Žingsnis 6
Paimkite kepimo skardą, ant viršaus uždėkite pergamentinį popierių ir ant jo išdėliokite ruošinį.

Žingsnis 7

Kvietinė duona su sausomis mielėmis Žingsnis 7
Padarykite kelias įpjovas ruošinio viduryje.

Žingsnis 8

Kvietinė duona su sausomis mielėmis Žingsnis 8
Viršų pabarstykite miltais.

Žingsnis 9

Kvietinė duona su sausomis mielėmis Žingsnis 9
Pašaukite duoną į įkaitintą 250 °C orkaitę ir kepkite 40-45 minutes, kol taps auksinė. Po to ištraukite ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos