Publikavimo data: 2024-04-01
Kvietinė duona su sausomis mielėmis
Nėra nieko geriau, kaip duoną kepti namuose. Procesas įtraukia, o rezultatas nenustoja stebinti. Kvapni kvietinė duona su traškia plutele nuostabiai papildys bet kokį patiekalą, o kartais net visiškai jį pakeis. Šviežia duona iš kvietinių miltų pagrįstai laikoma vienu maistingiausių produktų. Joje gausu angliavandenių, kurie organizmui suteikia didžiules energijos atsargas. Šis universalus kepinys, paruoštas savo rankomis, gali būti ne tik maistingas, bet ir skanus.
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį, suberkite į jį miltus, druską ir cukrų.
Žingsnis 2
Į dubenį suberkite mieles.
Žingsnis 3
Sudedamąsias dalis užpilkite reikiamu kiekiu virinto vandens.
Žingsnis 4
Įpilkite pieno ir augalinio aliejaus.
Žingsnis 5
Minkykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Paimkite kepimo skardą, ant viršaus uždėkite pergamentinį popierių ir ant jo išdėliokite ruošinį.
Žingsnis 7
Padarykite kelias įpjovas ruošinio viduryje.
Žingsnis 8
Viršų pabarstykite miltais.
Žingsnis 9
Pašaukite duoną į įkaitintą 250 °C orkaitę ir kepkite 40-45 minutes, kol taps auksinė. Po to ištraukite ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Kategorijos