Publikavimo data: 2025-08-17
Kystybye su bulvėmis
Kystybyy yra nacionalinis totorių virtuvės patiekalas. Šviežias plokštainis, įdarytas bulvių koše, tampa vienu mėgstamiausių patiekalų tų, kurie jo paragauja pirmą kartą.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves, išvirkite jas pasūdytame vandenyje. Bulves nusausinkite, bet ne iki galo. Bulves sutrinkite arba sutrinkite trintuvu.
Žingsnis 2
Supilkite karštą pieną, sudėkite minkštą sviestą. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite tešlai skirtus ingredientus (naudokite 100 g sviesto, pasilikdami tokį pat kiekį tortilijų sutepimui) ir išminkykite elastingą, nelipnią tešlą. Palikite maždaug 15 minučių, kad pakiltų.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite iki 1,5 mm storio. Lėkštute išpjaukite apskritimą ir kepkite ant sausos karštos keptuvės iš abiejų pusių, kol paruduos.
Žingsnis 5
Išimkite po vieną plokščią duoną. Kiekvieną pusę patepkite ištirpintu sviestu ir ant vienos pusės dėkite 1-1,5 šaukšto bulvių košės. Uždenkite kita puse.
Kategorijos