Publikavimo data: 2025-08-18
Kystybye su bulvėmis
Siūlau jums totorių liaudies patiekalo receptą. Mūsų šeimoje dažnai pasitaiko, kad išvirtos bulvių košės, paruoštos garnyrui, lieka. Ir čia į pagalbą ateina nuostabus patiekalas kystybyy. Tai labai skanus ir sotus pyragas.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bulves. Jas stambiai supjaustykite, pasūdykite šaukšteliu druskos ir padėkite ant ugnies. Virkite 20 minučių nuo užvirimo momento.
Žingsnis 2
Nusunkite sultinį, tada į bulves įdėkite 50 g sviesto, sutrinkite trintuvu ir supilkite 100 ml pieno. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Sudėkite svogūnus su tyre ir išmaišykite. Įdaras paruoštas!
Žingsnis 5
Dabar pradėkite ruošti tešlą. Ištirpinkite 50 g sviesto.
Žingsnis 6
Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite 1 šaukštelį druskos ir suplakite.
Žingsnis 7
Supilkite 150 ml pieno ir išmaišykite.
Žingsnis 8
Į gautą masę supilkite ištirpintą sviestą.
Žingsnis 9
Nenustodami maišyti, palaipsniui persijokite miltus.
Žingsnis 10
Išminkykite tešlą (ji neturi lipti prie rankų) ir padalykite ją į mažus maždaug 5 cm skersmens rutuliukus.
Žingsnis 11
Tešlą iškočiokite plonais sluoksniais.
Žingsnis 12
Kepkite įkaitintoje keptuvėje be aliejaus po 3 minutes iš abiejų pusių.
Žingsnis 13
Iškeptą blyną įdarykite bulvių koše, kaip parodyta paveikslėlyje.
Žingsnis 14
Sulenkite per pusę ir ištepkite sviestu. Svarbu, kad blynas būtų dar karštas.
Kategorijos