Publikavimo data: 2024-05-25
Lahmajun
Lahmajun kepamas 200-250 °C temperatūros orkaitėje, todėl "turkiška duona" bus paruošta per 8-10 minučių. Duonos kraštai tampa traškūs, o viduryje ji išlieka minkšta ir sultinga. Jį galima perlenkti per pusę nesulaužant, nes jis labai minkštas. Įdaro iš maltos mėsos ir daržovių lahmajunoje nėra daug, jis paskleidžiamas plonu sluoksniu, tarsi įtrintas į plokštainį. Mes ėmėme 2 rūšių maltos mėsos, tačiau originaliame recepte kiauliena nenaudojama. Taigi, jei norite autentiškesnės lahmajunos, galite naudoti tik jautieną.
Žingsnis 1
Užminkykite lakhmajunos tešlą. Sumaišykite pieną ir vandenį bei pagardinkite druska. Palaipsniui suberkite miltus, iš pradžių minkydami tešlą plaktuvu, o paskui rankomis. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite pomidorą, svogūną, česnaką ir petražoles. Dubenyje sumaišykite maltą jautieną ir kiaulieną, pomidorus, svogūnus, česnakus, petražoles, papriką, druską, juoduosius ir raudonuosius pipirus.
Žingsnis 3
Suformuokite tortilijas. Padalykite tešlą ir įdarą į 8 lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į ploną 20-25 cm skersmens apskritimą. Ant tešlos tolygiai paskirstykite dalį įdaro, įtrinkite jį į plokštainį.
Žingsnis 4
Iškepkite lahmajoun. Kepkite plokštainį po 2-3 iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8 minutes. Kol kepa viena partija, suformuokite kitą.
Kategorijos