Publikavimo data: 2025-08-18
Laimo ir mandarinų tyrės receptas
Laimo ir mandarinų tyrė ypač populiari žiemos Kalėdų kepiniams ir šventiniams pyragams gardinti. Ji neįtikėtinai saldi dėl sultingų mandarinų ir nereikalauja didelio kiekio cukraus, todėl galite net valkatauti, sumažinti arba išbraukti cukrų iš recepto pagal pageidavimą. Ši tyrė taip pat tiktų įvairiems naminiams desertams puošti ir arbatai kaip uogienės pakaitalas.
Žingsnis 1
Nulupkite mandariną ir smulkiai sutarkuokite žievelę. Supjaustykite mandariną, citriną ir laimą griežinėliais.
Žingsnis 2
Ant kaitlentės pastatykite puodą, užpilkite vandeniu, sudėkite mandarinus, citriną ir laimą ir virkite 30-40 minučių, kol vaisiai suminkštės, ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Vaisius ir žievelę sudėkite į atskirą gilų dubenį, suberkite cukrų.
Žingsnis 4
Visus ingredientus plakite mikseriu 10-15 minučių, kol jie taps tyrele. Tyrė turi būti kuo tirštesnė, su kuo mažiau gumuliukų.
Žingsnis 5
Galite patiekti bulvių košę ir patiekti.
Kategorijos