Publikavimo data: 2024-09-17
Lašišos filo
Rinkdamiesi žuvį sočiam filo pyragui su lašiša ir daržovėmis grietinėlės padaže, užuoskite jos kvapą: šviežia žuvis neturi būti žuvies kvapo. Žuvies mėsa pradeda irti greičiau nei, pavyzdžiui, jautiena, todėl ir atsiranda būdingas kvapas. Tai reiškia, kad žuvis vis dar valgoma, bet jau nebėra šviežia. Šviežumo kriterijus yra sūrus jūros kvapas. Žuvies spalva turi būti švelniai rausva. Pernelyg blyški spalva reiškia, kad ji buvo kelis kartus užšaldyta ir atitirpinta.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti įdarą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir 3 minutes pakepinkite svogūną. Sudėkite morkas ir kepkite dar 3 minutes. Įdėkite česnaką ir viską kartu pakepinkite 1 minutę. Daržoves užpilkite pienu ir užvirinkite mišinį.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti įdarą. Į daržoves sudėkite kreminį sūrį. Maišydami virkite, kol sūris išsilydys, tada sumažinkite ugnį iki silpnos. Į keptuvę sudėkite bulves ir troškinkite 5 minutes, tada sudėkite žirnelius ir žuvį. Pagardinkite druska ir pipirais, kelias minutes patroškinkite ir nukelkite nuo viryklės.
Žingsnis 3
Iškepkite filo pyragą su lašiša. Aptepkite filo tešlos lakštus ištirpintu sviestu ir pusę jų sudėkite ant kepimo skardos. Ant jų sudėkite įdarą. Likusius fillo lakštus lengvai suspauskite ranka, kad susidarytų klostės. Uždenkite įdarą sulankstytais fillo lakštais. Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
Kategorijos