Publikavimo data: 2024-03-31
Ledai be pieno
Ledai be pieno, į kuriuos pridėta grietinėlės, būna puresni ir švelnesni, ir juos nesunku pasigaminti namuose. Kreminio skonio pieniškam desertui reikės grietinėlės, kiaušinių, cukraus ir vanilės. Grietinėlę geriau imti kuo riebesnę - taip ledai bus greičiau išplakti iki norimos konsistencijos. Kiaušiniai turėtų būti patys šviežiausi, nes jie nebus termiškai apdoroti.
Žingsnis 1
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir plakite iki standumo. Į trynius suberkite cukrų ir plakite iki vientisos masės. Grietinėlę išplakite atskirai. Sumaišykite su tryniais. Toliau plakant įmaišykite šiek tiek vanilės. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus ir visą mišinį išmaišykite iki vientisos masės. Paruoštą masę perkelkite į nedidelį indą sandariu dangteliu ir nusiųskite į šaldiklį. Pirmąsias 2 valandas ledus plakite kas 25-35 minutes. Po to palikite 60 minučių, kad ledai visiškai sustingtų.
Kategorijos