Ledai be pieno pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Ledai be pieno

Ledai be pieno, į kuriuos pridėta grietinėlės, būna puresni ir švelnesni, ir juos nesunku pasigaminti namuose. Kreminio skonio pieniškam desertui reikės grietinėlės, kiaušinių, cukraus ir vanilės. Grietinėlę geriau imti kuo riebesnę - taip ledai bus greičiau išplakti iki norimos konsistencijos. Kiaušiniai turėtų būti patys šviežiausi, nes jie nebus termiškai apdoroti.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
210 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Kiaušiniai, Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ledai be pieno Žingsnis 1
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir plakite iki standumo. Į trynius suberkite cukrų ir plakite iki vientisos masės. Grietinėlę išplakite atskirai. Sumaišykite su tryniais. Toliau plakant įmaišykite šiek tiek vanilės. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus ir visą mišinį išmaišykite iki vientisos masės. Paruoštą masę perkelkite į nedidelį indą sandariu dangteliu ir nusiųskite į šaldiklį. Pirmąsias 2 valandas ledus plakite kas 25-35 minutes. Po to palikite 60 minučių, kad ledai visiškai sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos