Publikavimo data: 2024-06-15
Ledai su mėlynių uogiene
Legenda byloja, kad XIX a. viduryje Prancūzijos imperatorius Napoleonas III, lankydamasis Plombières-les-Bains miestelyje, paragavo šalto deserto, kuris yra dabartinio plombière protėvis. Imperatorius buvo nustebintas skanėsto skonio ir norėjo sužinoti jo receptą. O paslaptis slypėjo į ledus dedamuose cukruotuose vaisiuose. Jei gaminate ledus namuose, vietoj vaisių galite dėti mėlynių uogienės, kurios skonis labai įdomiai derės su ledais.
Žingsnis 1
Paruoškite choux tešlos pagrindą. Plaktuvu suplakite trynius su cukrumi ir vanile. Atskirai užvirinkite pieną ir keliomis porcijomis supilkite jį į trynių mišinį, maišydami plaktuvu. Gautą pagrindą pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite, laukdami, kol pakils garai. Atvėsinkite kremo pagrindą.
Žingsnis 2
Sudėkite visus ingredientus. Į kremo pagrindą supilkite mėlynių uogienę ir išmaišykite. Grietinėlę 5 minutes plakite maišytuvu 90 laipsnių temperatūroje. Sumaišykite kremą su plakta grietinėle mikseriu iki vientisos masės. Įpilkite burokėlių sulčių kaip natūralaus dažiklio ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Desertą užšaldykite. Gautą desertą sudėkite į indą, sandariai uždenkite ir padėkite į šaldiklį 10 valandų.
Kategorijos