Ledai su mėlynių uogiene pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Ledai su mėlynių uogiene

Legenda byloja, kad XIX a. viduryje Prancūzijos imperatorius Napoleonas III, lankydamasis Plombières-les-Bains miestelyje, paragavo šalto deserto, kuris yra dabartinio plombière protėvis. Imperatorius buvo nustebintas skanėsto skonio ir norėjo sužinoti jo receptą. O paslaptis slypėjo į ledus dedamuose cukruotuose vaisiuose. Jei gaminate ledus namuose, vietoj vaisių galite dėti mėlynių uogienės, kurios skonis labai įdomiai derės su ledais.
Gaminimo laikas
630 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
188 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ledai su mėlynių uogiene Žingsnis 1
Paruoškite choux tešlos pagrindą. Plaktuvu suplakite trynius su cukrumi ir vanile. Atskirai užvirinkite pieną ir keliomis porcijomis supilkite jį į trynių mišinį, maišydami plaktuvu. Gautą pagrindą pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite, laukdami, kol pakils garai. Atvėsinkite kremo pagrindą.

Žingsnis 2

Ledai su mėlynių uogiene Žingsnis 2
Sudėkite visus ingredientus. Į kremo pagrindą supilkite mėlynių uogienę ir išmaišykite. Grietinėlę 5 minutes plakite maišytuvu 90 laipsnių temperatūroje. Sumaišykite kremą su plakta grietinėle mikseriu iki vientisos masės. Įpilkite burokėlių sulčių kaip natūralaus dažiklio ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 3

Desertą užšaldykite. Gautą desertą sudėkite į indą, sandariai uždenkite ir padėkite į šaldiklį 10 valandų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos