Publikavimo data: 2024-06-13
Ledai su tamsiuoju romu
Tik nedaugelis žino, kad gaminant maistą naudojamas alkoholis yra skonio stipriklis. Dažniausiai ledai su alkoholiu naudojami kokteiliams ruošti. Tačiau ledus su tamsiuoju romu galite patiekti kaip savarankišką desertą. Tai labai neįprastas, bet įdomus derinys. Verta paminėti, kad, nepaisant išskirtinio skonio, tokius ledus reikėtų vartoti saikingais kiekiais.
Žingsnis 1
Paruoškite ledus. Supilkite grietinėlę į puodą ir pastatykite ant ugnies. Kaitinkite neužvirdami. Į atskirą dubenį supilkite trynius ir suberkite cukrų. Išmaišykite. Supilkite mišinį į grietinėlę ir vėl pastatykite ant ugnies. Kai grietinėlė pradės tirštėti, supilkite romą. Išmaišykite iki vientisos masės ir nukelkite nuo ugnies. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Atvėsinkite ledus su tamsiuoju romu. Supilkite plombyro masę į plastikinį indą ir siųskite užšaldyti. Tai užtruks 4-5 valandas. Kas 30 minučių indo turinį pamaišykite, kad jis nesikristalizuotų.
Kategorijos