Publikavimo data: 2025-08-17
Lengvai sūdytas upėtakis
Taip galima sūdyti bet kokią riebią raudoną žuvį. Pavyzdžiui, lašišą, upėtakį, sidabrinę lašišą ir kt. Nerekomenduoju sūdyti rausvosios lašišos, nes ji yra šiek tiek sausa.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite žuvies gabalėlius su oda. Druska ir cukrus santykiu 2:1 (2 dalys druskos ir 1 dalis cukraus). Kitų prieskonių nededu, man patinka natūralus žuvies skonis. Tačiau jei mėgstate aštrų skonį, galite pridėti žuviai skirtų prieskonių.
Žingsnis 2
Cukraus ir druskos mišiniu pabarstykite visas žuvies puses ir įdėkite ją į indą oda žemyn.
Žingsnis 3
Antrą žuvies gabalėlį uždėkite ant odos į viršų, taip pat pabarstytą druska. Kitaip tariant, žuvis laikoma "mėsa prie mėsos".
Žingsnis 4
Uždenkite indą dangčiu ir padėkite žuvį į šaldytuvą nakčiai. Jei tai padarysite vakare, žuvis bus paruošta ryte. Ir atvirkščiai. Rekomenduoju nelaikyti ilgiau nei 12 valandų, jei norite šiek tiek sūraus skonio. Po 12 valandų iš indo išsiskirs sūrymas.
Žingsnis 6
Nuplaukite žuvį nuo druskos šaltu vandeniu po čiaupu ir nusausinkite servetėlėmis.
Žingsnis 7
Žuvį galite iš karto supjaustyti plonais griežinėliais.
Žingsnis 8
Laikykite stikliniame indelyje šaldytuve.
Kategorijos