Lengvai sūdytas upėtakis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Lengvai sūdytas upėtakis

Taip galima sūdyti bet kokią riebią raudoną žuvį. Pavyzdžiui, lašišą, upėtakį, sidabrinę lašišą ir kt. Nerekomenduoju sūdyti rausvosios lašišos, nes ji yra šiek tiek sausa.
Gaminimo laikas
720 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
143 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.19/5 (32 bal.)

Žingsnis 1

Lengvai sūdytas upėtakis Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite žuvies gabalėlius su oda. Druska ir cukrus santykiu 2:1 (2 dalys druskos ir 1 dalis cukraus). Kitų prieskonių nededu, man patinka natūralus žuvies skonis. Tačiau jei mėgstate aštrų skonį, galite pridėti žuviai skirtų prieskonių.

Žingsnis 2

Lengvai sūdytas upėtakis Žingsnis 2
Cukraus ir druskos mišiniu pabarstykite visas žuvies puses ir įdėkite ją į indą oda žemyn.

Žingsnis 3

Lengvai sūdytas upėtakis Žingsnis 3
Antrą žuvies gabalėlį uždėkite ant odos į viršų, taip pat pabarstytą druska. Kitaip tariant, žuvis laikoma "mėsa prie mėsos".

Žingsnis 4

Lengvai sūdytas upėtakis Žingsnis 4
Uždenkite indą dangčiu ir padėkite žuvį į šaldytuvą nakčiai. Jei tai padarysite vakare, žuvis bus paruošta ryte. Ir atvirkščiai. Rekomenduoju nelaikyti ilgiau nei 12 valandų, jei norite šiek tiek sūraus skonio. Po 12 valandų iš indo išsiskirs sūrymas.

Žingsnis 5

Lengvai sūdytas upėtakis Žingsnis 5
Sūrymas.

Žingsnis 6

Lengvai sūdytas upėtakis Žingsnis 6
Nuplaukite žuvį nuo druskos šaltu vandeniu po čiaupu ir nusausinkite servetėlėmis.

Žingsnis 7

Lengvai sūdytas upėtakis Žingsnis 7
Žuvį galite iš karto supjaustyti plonais griežinėliais.

Žingsnis 8

Lengvai sūdytas upėtakis Žingsnis 8
Laikykite stikliniame indelyje šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
sūdyta raudona žuvis, sūdytas upėtakis, sūdyta žuvis, receptų knyga, jūsų receptai, žalios žuvies užkandžiai, žuvies užkandžiai, yra bendrų alergenų., paprastai, marinavimas, užkandžiai

Kategorijos