Lengvas fillo receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Lengvas fillo receptas

Filo - tai lengva ir plona tešla, naudojama pyragams, tortams ir kitiems kepiniams gaminti. Ji labai populiari Europos šalyse ir dažnai ruošiama restoranuose. Kadangi kepimo metu filo ištempiamas rankomis, daugelis žmonių jį vadina tampria tešla. Tešla gerai pakenčia užšaldymą, todėl šaldiklyje ją galima laikyti iki 6 mėnesių. Jos galima įsigyti ne kiekviename prekybos centre, todėl svarbu žinoti, kaip filo pasigaminti patiems.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
303 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.75/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lengvas fillo receptas Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Miltus sumaišykite su druska. Atskirai sumaišykite vandenį ir citrinos sultis. Gautą skystį dalimis supilkite į miltus ir druską. Nuolat maišydami užminkykite tešlą. Supilkite alyvuogių aliejų ir dar kartą išminkykite tešlą. Tada suvyniokite masę į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Žingsnis 2

Lengvas fillo receptas Žingsnis 2
Iškepkite filo tešlą. Išimkite tešlą ir leiskite jai sušilti iki kambario temperatūros. Tada padalykite ją į kelias dalis ir kiekvieną gabalėlį ištempkite rankomis, kol tešla taps tokio storio kaip popieriaus lapas. Pirmąjį fillo lakštą patepkite sviestu ir dėkite ant kepimo skardos. Tada išdėliokite antrąjį ir visus likusius lakštus. Dėkite filo į orkaitę 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos