Publikavimo data: 2024-06-23
Lengvas fillo receptas
Filo - tai lengva ir plona tešla, naudojama pyragams, tortams ir kitiems kepiniams gaminti. Ji labai populiari Europos šalyse ir dažnai ruošiama restoranuose. Kadangi kepimo metu filo ištempiamas rankomis, daugelis žmonių jį vadina tampria tešla. Tešla gerai pakenčia užšaldymą, todėl šaldiklyje ją galima laikyti iki 6 mėnesių. Jos galima įsigyti ne kiekviename prekybos centre, todėl svarbu žinoti, kaip filo pasigaminti patiems.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Miltus sumaišykite su druska. Atskirai sumaišykite vandenį ir citrinos sultis. Gautą skystį dalimis supilkite į miltus ir druską. Nuolat maišydami užminkykite tešlą. Supilkite alyvuogių aliejų ir dar kartą išminkykite tešlą. Tada suvyniokite masę į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Iškepkite filo tešlą. Išimkite tešlą ir leiskite jai sušilti iki kambario temperatūros. Tada padalykite ją į kelias dalis ir kiekvieną gabalėlį ištempkite rankomis, kol tešla taps tokio storio kaip popieriaus lapas. Pirmąjį fillo lakštą patepkite sviestu ir dėkite ant kepimo skardos. Tada išdėliokite antrąjį ir visus likusius lakštus. Dėkite filo į orkaitę 10 minučių.
Kategorijos