Publikavimo data: 2024-05-19
Lengvos salotos su kalmarais ir midijomis
Jūros gėrybių baltymai, skirtingai nei visų kitų rūšių, yra suvirškinami visiškai, 100 % ir suteikia mūsų organizmui daug naudingų medžiagų. Iš jūros gėrybių yra virti. Ypač populiarūs patiekalai iš jūros gėrybių yra salotos - jas paruošti nesudėtinga, o skonis gali būti visiškai kitoks. Tokios salotos pravers ant bet kurio šventinio stalo. Ir, žinoma, jos tiks romantiškai vakarienei.
Žingsnis 1
Kalmarus tiesiog išvirkite (jei jie maži) arba kelias minutes pavirkite ir nuplaukite. Atsikratykite plėvelių. Supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite moliuskus į dubenį, apšlakstykite sojų padažu ir palikite pailsėti.
Žingsnis 2
Kiaušinius užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos ir virkite apie 7 minutes, tada nusausinkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Susmulkinkite petražoles. Agurkus supjaustykite kubeliais. Salotas suplėšykite nedideliais gabalėliais. Visus ingredientus sumaišykite giliame dubenyje ir viską apliekite majonezu.
Kategorijos