Publikavimo data: 2024-05-26
Maistinga minestrone su makaronais
Itališkas patiekalas, kurį galima ruošti su beveik visomis daržovėmis, yra minestronė. Italai paprastai naudoja įvairias daržoves, priklausomai nuo metų laikų. Pagrindinė minestronės paslaptis yra ta, kad visas patiekalas verdamas ant mažos ugnies. Norint išgauti malonesnį skonį, rekomenduojama naudoti Provanso žoleles.
Žingsnis 1
Pirmiausia įkaitintame saulėgrąžų aliejuje ir svieste apie dvi minutes pakepinkite svogūną, tada sudėkite apskritimais supjaustytas morkas. Pakepinę kartu apie minutę, sudėkite smulkiai supjaustytas cukinijas.
Žingsnis 2
Vištienos filė virkite apie 10 minučių, kol išvirs iki pusės, ir laiku nugriebkite putas. Išimkite filė ir atvėsusią supjaustykite nedideliais gabalėliais. Šiuo metu sultinį taip pat galite perkošti per marlę arba atsargiai šaukštu pašalinti putų perteklių.
Žingsnis 3
Į skaidrų sultinį sudėkite filė gabalėlius ir vėl apkepkite. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Iš karto sudėkite makaronus ir virkite ant silpnos ugnies dar 10-15 minučių, priklausomai nuo makaronų rūšies.
Žingsnis 4
Sudėkite žirnelius ir kubeliais supjaustytus pomidorus, pagal skonį pagardinkite itališkomis žolelėmis ir druska. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol makaronai išvirs. Likus penkioms minutėms iki sriubos išjungimo, sudėkite salierus. Uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai prisitraukti.
Kategorijos