Publikavimo data: 2024-04-06
Majonezas be maišytuvo
Majonezas kaip šaltas padažas pirmą kartą tapo žinomas XVIII a. pabaigoje. Jį išrado išradingas virėjas specialiai Rišeljė kunigaikščiui. Naujojo padažo sudėtį sudarė plakti kiaušiniai ir sviestas. Paprasta ir skanu! Klasikinio majonezo receptas išliko iki šių dienų. Skanaus klasikinio majonezo gaminimas namuose tiesiogiai priklauso nuo naudojamų kiaušinių kokybės. Geriausia imti natūralius, kaimiškus, nes jie yra didesni. Tačiau paprastam majonezo receptui tinka ir C0 kiaušiniai.
Žingsnis 1
Kiaušinio trynį išplakite su druska.
Žingsnis 2
Toliau maišydami į gautą mišinį įpilkite po lašą augalinio aliejaus. Kai tik būsimasis majonezas pradės tirštėti, nustokite maišyti.
Žingsnis 3
Į jau sutirštėjusius ingredientus įpilkite 2 šaukštelius vandens ir vėl išmaišykite iki vientisos masės. Turėtų gautis skystesnis mišinys.
Žingsnis 4
Palaipsniui supilkite aliejų į majonezą ir toliau plakite šakute, kol sutirštės.
Žingsnis 5
Į nedideles gilias lėkštes arba specialią keptuvę perkelkite naminį klasikinį majonezą.
Kategorijos