Majonezas be maišytuvo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Majonezas be maišytuvo

Majonezas kaip šaltas padažas pirmą kartą tapo žinomas XVIII a. pabaigoje. Jį išrado išradingas virėjas specialiai Rišeljė kunigaikščiui. Naujojo padažo sudėtį sudarė plakti kiaušiniai ir sviestas. Paprasta ir skanu! Klasikinio majonezo receptas išliko iki šių dienų. Skanaus klasikinio majonezo gaminimas namuose tiesiogiai priklauso nuo naudojamų kiaušinių kokybės. Geriausia imti natūralius, kaimiškus, nes jie yra didesni. Tačiau paprastam majonezo receptui tinka ir C0 kiaušiniai.
Gaminimo laikas
5 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
569 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
62 g
Alergenai: Kiaušiniai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.76/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Majonezas be maišytuvo Žingsnis 1
Kiaušinio trynį išplakite su druska.

Žingsnis 2

Majonezas be maišytuvo Žingsnis 2
Toliau maišydami į gautą mišinį įpilkite po lašą augalinio aliejaus. Kai tik būsimasis majonezas pradės tirštėti, nustokite maišyti.

Žingsnis 3

Majonezas be maišytuvo Žingsnis 3
Į jau sutirštėjusius ingredientus įpilkite 2 šaukštelius vandens ir vėl išmaišykite iki vientisos masės. Turėtų gautis skystesnis mišinys.

Žingsnis 4

Majonezas be maišytuvo Žingsnis 4
Palaipsniui supilkite aliejų į majonezą ir toliau plakite šakute, kol sutirštės.

Žingsnis 5

Majonezas be maišytuvo Žingsnis 5
Į nedideles gilias lėkštes arba specialią keptuvę perkelkite naminį klasikinį majonezą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos